Hygiëne binnen de voedingsmiddelenindustrie

Hygiëne, reiniging en desinfectie zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden, met name in de levensmiddelenindustrie. Wettelijke hygiënevoorschriften en voedselveiligheidsplannen zijn binnen de branche vanzelfsprekend geworden en de voedselveiligheid moet gewaarborgd worden. Virussen en bacteriën vormen echter een bijkomend risico dat we moeten voorkomen. Met de UV-C BOX is het eenvoudig om zaken als haarnetje, badges en mondkapjes snel en grondig te desinfecteren.

Een praktijk voorbeeld:
Je ontvangt bezoek op de productielocatie. In het kader van hygiëne ven productbescherming wassen zij hun handen en trekken de voorgeschreven (disposable) bezoekersjas, schort, haarnetje en handschoenen aan, alvorens de werkvloer te betreden. Om de veiligheid te vergroten en het risico op besmetting te verkleinen zouden persoonlijke eigendommen als een bril, telefoon en sleutels ook moeten worden gedesinfecteerd. Dat kan nu snel en gemakkelijk met de UV-C BOX.

Veilig en virusvrij werken in magazijn en distributiecentra

Werknemers hebben recht op een gezonde, veilige en hygiënische werkomgeving. De Arbowet is voor de werkgever de belangrijkste handleiding voor een optimaal arbeidsomstanghedenbeleid. Omdat we te maken hebben met virussen en bacteriën is hygiëne m.b.t. onze werkspullen nu ook extra belangrijk. Onderzoek hebben laten zien dat virussen tot wel 72 uur op materialen en oppervlakten kunnen overleven. Desinfecteren is de oplossing.

Een praktijk voorbeeld:
Een magazijn medewerker gebruikt in zijn shift een handscanner, een veiligheidsmes, een tapedispenser en een veiligheidsbril. Dat gereedschappen door meerdere personen worden gebruikt is logisch, maar er is wel besmettingsgevaar. Gereedschappen, instrumenten en materialen die worden gedeeld door bijvoorbeeld werken in ploegdienst, kunnen nu heel gemakkelijk en snel worden gedesinfecteerd in de UV-C BOX.

Aanbieden van virusvrije voorwerpen voor de klanten in de retail

We worden nu steeds meer bewust van hoe belangrijk en fijn het is als de voorwerpen die we gebruiken schoon en virusvrij is. Alleen met een doekje en een schoonmaakmiddel afnemen is niet genoeg meer. Je gaat immers met hetzelfde doekje alle voorwerpen schoonmaken en dat heeft geen enkel nut als er virussen of bacteriën op zitten. Het duurt ook langer dan normaal om schoon te maken en dat is natuurlijk zonde van de tijd. Met de UV-C BOX win je juist tijd!

Een praktijk voorbeeld:
Je hebt dagelijks te maken met klanten die in jouw zaak komen om te winkelen. Ze maken gebruik van bepaalde voorwerpen zoals een handscanner bij het doen van bijvoorbeeld boodschappen. Deze handscanners moeten virusvrij zijn om te kunnen gebruiken. De medewerker moet ze één voor één schoonmaken met een doekje en schoonmaakmiddel. Om tijd en schoonmaakmiddelen te besparen kan het nu snel en efficiënt door meerdere handscanners tegelijkertijd in de UV-C BOX te doen.

Niet zeker of de UV-C BOX in jouw bedrijf toepasbaar is?

Heb je na het lezen van de praktijkvoorbeelden nog twijfels of je de UV-C BOX nodig hebt?
Dat kunnen wij ons goed voorstellen en daarom helpen wij jou graag verder door te bespreken wat jouw situatie is en of de UV-C BOX dé oplossing zal kunnen zijn.

Neem contact met ons op of vul het onderstaand contactformulier in en we zullen zo snel mogelijk contact opnemen.

Ik wil graag meer informatie